ELS IN ‘T VELD

Over Els in 't Veld


Els werd in geboren in Rotterdam. Zij komt uit een muzikale familie. Als kind begeleidde ze op de piano haar vader, die dwarsfluitist was.

Toen Els 17 jaar oud was werd ze toegelaten tot het Rotterdams Conservatorium. Daar studeerde ze in 1985 af voor Docerend Musicus met als hoofdvak piano. Ze studeerde piano bij Frans van der Hoek en later bij Herman Ulhorn.


Door haar brede belangstelling voor muziek ging zij zich toeleggen op Zang en Koordirectie. Ze opende een lespraktijk in Gravendeel waar ze werkte als piano en zangdocent. Daarnaast begeleidde ze koren, zoals het ‘Toonkunstkoor Dordrecht‘ en werd ze dirigent van het jongerenkoor ‘Challenge’. In 1995 behaalde ze haar Bachelor Koordirectie. Ze studeerde onder meer zang bij Trudy Koeleman, Frans Schouten en Frans Huyds.


Bij Maïta Augustijn volgde ze Zanglessen lichte muziek,en raakte geïnspireerd in Complete Vocaltechnique. Ze volgde hiervan de two years course en sloot deze succesvol af in 2005. Daarnaast deed ze een studie voor stemcoaching bij Adriaan Hoogendijk en sloot dit af in 2009. Op dit moment volgt ze de opleiding Vocal Leadership,de two years course, onder leiding van Merel Martens.

Elsmuziek is tegenwoordig in Maasdam. Het is een privé muziekschool waar je kunt leren zingen of pianospelen. De praktijk heeft een unieke uitstraling. Een fijne leskamer met uitzicht op de prachtige Binnenmaas. Tevens wordt deze ruimte regelmatig gebruikt als voorspeelruimte.

Naast haar werk als piano en zangdocent is Els op dit moment actief met vier koren:


  • Vocal groups Diff’rent Voices uit Dordrecht
  • Het ouderenkoor, The Magic Moments
  • De Cantorij Maasdam
  • Meisjes ensemble, Diva


Onze kleine meid kijkt elke week uit naar haar zangles. Zo mooi om haar steeds beter te horen zingen.